Koncert: Vinding, Villén & Tophøj

I grænselandet mellem jazz, klassisk musik og folkemusik kan der opstå små vidundere. Det gør der med sikkerhed, når den verdenskendte jazzbassist Mads Vinding møder den solistuddannede fløjtenist og vokalist Linnéa Villén og den inkarnerede fokemusikviolinist Andreas Tophøj. Du får mulighed for at opleve dem, når de giver koncert fredag den 10 februar kl. 19.30 i Kulturhuset No1 i Tølløse. KØB BILLET 150 kroner plus gebyr.

Den musikalsk grænseoverskridende trio præsenterer et festfyrværkeri af egne kompositioner samt jazzede fortolkninger af smukke salmemelodier, finske og irske viser, svensk folkemusik a la Jan Johansson og trioens egne grænsenedbrydende kompositioner, som er så smukke, at de spilles igen og igen på fx DR P8 Jazz. Der venter en aften i selskab med tre forrygende spillemænd, der med stort musikalsk overskud og udsyn forbinder det bedste fra mange verdener.

Smuglyt her

MADS VINDING / Mads Vinding har en 55-årig karriere som professionel bassist med mere end 800 pladeudgivelser og ca 2000 radioudsendelser bag sig. Han har spillet over det meste af verden, produceret plader, skrevet filmmusik og har modtaget flere Grammy’s og hæderspriser. Han har bl.a.spillet med navne som Herbie Hancock, Wayne Shorter, Stan Getz og Ben Webster. 

ANDREAS TOPHØJ / Andreas Tophøj er en af de mest fremtrædende violinister på den danske folkemusikscene. Andreas opnåede i 2015 den personlige hæder at blive nomineret som ”Årets kunstner” ved Danish Music Award Folk, og med bandet ZAR har han vundet prisen ”Årets Danske Album 2009”. Duoen Andreas Tophøj og Rune Barslund modtog i 2012 prisen ”Årets Track” for nummeret ”The Danish Immigrant” og hans gruppe, Basco modtog velfortjent en DMA- folk i 2017. 

LINNEA VILLEN / Linnéa Villén, bosat i Tølløse, afsluttede i 2014 solistklassen i København med en højt rost debutkoncert med digte og film i baggrunden. Hun er udover en musikalsk iværksætter en flittigt brugt kammer- og orkestermusiker bl.a. i Duoen Villén & Sjølin  og i jævnlig rotation på P2. Linnéa studerer pt. sang på det anerkendte Anne Rosing institut i Hellerup og Julie Lindell.