Strikkecafeen i Fællesskab Tølløse inviterer…

Mandag d. 30. januar 2023 kl. 19.00 – 21.30 er der strikkecafe med foredrag af Anne Kirketerp, om Craft-psykologi – Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk. ARRANGEMENTET ER UDSOLGT.

Det har fået en renæssance at lave ”craft” altså lave noget skabende med hænderne. Uanset om det er strik, broderi, betonstøberi eller syning så har rigtig mange opdaget, hvor dejligt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse.”

Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien bag?

Anne Kirketerp viser med sin forskning i craft-psykologi, at arbejdet med hænderne giver børn, unge og voksne trivsel og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde. Effekterne af at arbejde med craft er blandt andet øget trivsel, positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomheden, mening, øget overblik/kompleks problemløsning og øget intelligens.

Anne Kirketerp er håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d. Sidst men ikke mindst ophavskvinde til området craft-psykologi.

Alle er velkommen, også selvom du ikke strikker. Foredrag incl. kaffe/te og kage koster 150,00 kr. Der vil være mulighed for at købe vin, øl og vand.

Billetter købes gennem Billetto eller i No 1, fra 01.10 2022. Tilmeldingen inden 25.01.2023 og er bindende.

Ved evt. spørgsmål kontakt til Bente Trane; mail tranebente@gmail.com