Foredrag: Baggrunden for Ruslands krig i Ukraine

Bliv klogere på baggrunden for Ruslands krig i Ukraine, når oberst Søren Bo Bojesen den 5. maj kl. 19.30 holder foredrag i Kulturhuset No1 om, hvad der i dag foregår mellem Rusland og Ukraine, og hvorfor Putin reagerer, som han gør.

Foredraget varer ca. til kl. 21.00.

Søren Bojesen er oprindeligt uddannet som sprogofficer i russisk og har gjort tjeneste ved Den Kongelige Danske Ambassade i Moskva i 1976-1977 og i 2003-2008.

Han har bl.a. forrettet tjeneste ved Forsvarets Efterretningstjeneste og er den eneste danske officer, der har gennemgået det russiske generalstabsofficerskursus.

Søren har været forsvarsattaché i Rusland, Belarus, Kasakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan og har derfor et stort kendskab til det gamle Sovjetunionen, Rusland og Centralasien. Han har været udsendt til Bosnien-Hercegovina, Kosovo og Afghanistan, og han sluttede sin karriere i forsvaret som chef for Haderslev Garnison.

Siden 2013 har Søren været Stiftsforvalter på Aastrup Kloster, desuden var han i 2015-2018 Privatsekretær for H.K.H. Prins Joachim.

Den 24. februar angreb russiske militære styrker Ukraine. Ruslands præsident Putin kalder det for en ” militær specialoperation”. Men realiteten er en omfattende og brutal angrebskrig. Næsten en fjerdedel af Ukraines 44 millioner indbyggere er enten fordrevet internt eller flygtet ud af landet. Danmark forventes at modtage 100.000 flygtninge.