Pepper Spray “The cool sound of the sixties”

Så er der koncert med kvintetten Pepper Spray. Det sker i Kulturhuset No1, fredag den 8. april kl. 19.30.

Pepper Spray hylder de legendariske Pepper Adams/Donald Byrd plader fra 1960’erne. KØB billet 115 kroner plus gebyr.

Tapas menu kan tilkøbes. Pris 178 kroner. Serveres fra kl. 18.00 i No1.

Kvintetten består af Niels Oldin, barytone saxofon; Lars Søberg Andersen, trompet; Mads Søndergaard, klaver; Jakob Roland, bas og Andreas Fryland, trommer.

Niels Oldin, der bor i Tølløse, er en alsidig og farverig musiker, uddannet fra musikkonservatoriet i Den Haag, Holland, og siden ofte hørt såvel på københavnske jazzklubber som på festivaler over det ganske land. Han har bl.a. spillet med Bo Stief, Erling Kroner, Leonardo Pedersen og Ib Glindeman. Han behersker både alt- og tenorsaxen, men er mest udtryksfuld når han spiller på sin tunge barytonsax.

Den norske trompetist Lars Søberg Andersen har bosat sig i Danmark, hvor han bl.a. har medvirket i Tivolis Bigband og Niels Jørgen Steens Monday Night orkester.

De to blæsere bakkes fint op af den storspillende og humørfyldte Mads Søndergaard ved klaveret og de to solide rytmefolk Jakob Roland og Andreas Fryland på henholdsvis bas og trommer

Thorbjørn Sjøgren skriver om kvintetten:

“Jeg havde kun planlagt at blive til et enkelt sæt, en nylig lørdag eftermiddag i Jazzcup.
 Men efter den første times musik måtte jeg indse, at det ville være at snyde mig selv, hvis jeg ikke tog det hele med.”

“Kvintetten Pepper Spray var ikke bare gedigent veloplagt, men spillede også musik af en type, som med sine rødder i de sene halvtredseres opdaterede bebop-udtryk, ikke er specielt mærkværdig, men i kraft af hovedinspirationen fra barytonsaxofonisten Pepper Adams alligevel har en lidt anderledes drejning.”

“Kvintettens barytonspiller Niels Oldin havde et fint greb om inspirationen fra Adams uden på nogen måde at nærme sig det klonede, også han med en antydet knurren i det klanglige og en tiltalende livfuldhed i fraseringen(…)”

“En vel anvendt lørdag eftermiddag, bestemt. Og afgjort et genhør værd.”