Arrangement: Tølløse set fra luften før Google

Luftfoto af landsbyen Skov Vallenderød, taget af Sylvest-Jensen, sandsynligvis i 1950’erne.

Hvordan så der ud i Tølløse og omegn før i tiden, hvis man så det hele sådan lidt fra oven?

Torsdag d. 22. februar kl. 19.30 vil der blive sat fokus på de mange luftfotos i Kulturhuset No1 ved et arrangement, der er blevet til i samarbejde mellem Holbæk Bibliotek og Fællesskab Tølløse.

(Vær opmærksom på ÆNDRET DATO, arrangementet har tidligere været annonceret til den 20.2, men er nu flyttet til den 22.2!!)

Det Kongelige Bibliotek ligger inde med en stor samling af luftfotos fra hele landet. Alt lige fra fotos af enkelte gårde, huse og virksomheder over panoramabilleder af bydele og hele landsbyer. Disse fotos er inden for de sidste par år blevet tilgængelige på nettet.

Stadsarkivar Peter Blumensaadt, Holbæk, vil fortælle om projekt ”Danmark set fra luften”, som det kaldes, om hvad man kan finde, og hvordan man gør det. Ligeledes vil der blive vist eksempler på, hvordan man kan tilføje eller korrigere oplysninger til billederne, for ikke nær alle fotos er identificeret eller har fyldestgørende oplysninger.

Med udgangspunkt i luftfotos fra Tølløse og omegn vil arkivar Inge-Lis Madsen, Tølløse Lokalarkiv, derefter fortælle om en enkelt vej i Stationsbyen samt om enkelte gårde og huse i Tølløse og de omkringliggende landsbyer. Om dramatiske hændelser, nye ejendomme, der dukkede op på den bare mark, og om andre, der forsvandt.

Adgang til arrangementet er fri. Gratis billetter kan fås på Biblioteket eller via Holbæk Biblioteks hjemmeside. Man kan dog også blot møde op i No1 kl. 19.30 på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *