Teater i Tølløse: Oscar og den lyserøde dame

Tirsdag den 3. oktober, kl. 19.30 er der igen teater i kulturhuset No1. Denne gang præsenterer Holbæk Teater stykket Oscar og den lyserøde dame. Medvirkende er Pia Rosenbaum.

Det er historien om, hvordan vi mennesker har behov for ”noget”, der er større end os selv, når problemerne bliver for store.

Køb billet her.

Oscar og Den Lyserøde Dame er den type forestilling, der taler til vores hjerte og hjerne – tanker vi tumler med og kan gumle på om livets store udfordring: Hvordan lever man sit liv og lærer at blive livskunstner?

Et helt liv på 12 dage 

Det er historien om den kræftsyge dreng Oscar og hans fantastiske sidste dage på hospitalet. Tante Rosa, en frivillig hjælper, har opfordret ham til at skrive til Gud og betro ham sine tanker. De kan nemlig godt hobe sig op og begynde at lugte, hvis man ikke får dem sagt til nogen. Tante Rosa tør, som den eneste, tale med Oscar om døden, men i lige så høj grad om, at få det optimale ud af livet, så længe vi har det! Så igennem leg lever Oscar et helt liv i løbet af 12 dage. Han vokser op, bliver en ung mand, møder kærligheden, bliver gift og dør som en gammel mand.

På trods af det triste emne er Oscar og den lyserøde dame en lys og livsbekræftende forestilling. Det er en smuk og rørende, men også munter og underfundig monolog om tro, liv og død. En historie om hvor vigtigt det er at stille spørgsmål til livet og ikke forvente at få et endegyldigt svar.

”Kære Gud. 

Da det her er det første brev, har jeg fortalt dig lidt om mit liv her på hospitalet, hvor lægerne regner mig for en smutter, og nu vil jeg bede dig om en oplysning: bliver jeg rask? Du kan bare svare ja eller nej. Det er ikke så indviklet. Ja eller nej. Sæt kryds ved det rigtige. 

Jeg skriver igen i morgen. Kærlig hilsen. 

Oscar

P.S. Jeg har ikke din adresse. Hvordan bærer jeg mig ad?”

Forestillingen spiller også: På Holbæk Teater & Jyderup Højskole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *